Specialisatie zwangerschap en fertiliteit

Joypower- Zwangerschap en fertiliteit

Zwangerschap een roze wolk of toch niet?

De zwangerschap is een zeer bijzondere en uitdagende tijd. Voordat het zover is zien we de zwangerschap vaak als een roze, blije wolk en gelukkig is dat ook vaak zo.

Maar soms gaat het wat anders. Dan komen er lichamelijke uitdagingen om de hoek kijken. Dan kan je je oprecht erg ziek voelen, somber zijn of pijn hebben in het begin van de zwangerschap of zelfs langere tijd. En dat is jammer, voor jou, maar ook voor je partner en gezin, als die er zijn.

Ik wil jou helpen deze periode van je zwangerschap zo fijn mogelijk te laten ervaren en misschien zelfs alsnog op je roze wolk te belanden.                                          

Maar hoe? Hieronder vertel ik meer…

Waarom ik zwangerschapsbehandelingen geef

Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik zeer hoge bloeddruk en waarschijnlijk het begin van het Hellp-syndroom waar toen nog niets over bekend. Mijn kindje was de laatste 2 maanden niet gegroeid door dode plekken in de placenta en ernstig in gevaar. Oók ik was in gevaar en moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

Na de bevalling kreeg ik een postnatale depressie die nooit onderkend werd. Deze mondde uit in een paniekstoornis.

Door deze gebeurtenissen raakte ik veel betrokken bij zwangere vrouwen. Ik weet uit ervaring wat het namelijk kan betekenen voor jou als je je niet goed voelt.

Ik deed daarom de bijscholing voor zwangerschapsreflexoloog en een extra bijscholing in de kleurenpunctuur om zwangeren zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

1518782987131

Zwangerschapsyoga

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Dit seizoen is er bij Joypower Elburg weer zwangerschapsyoga te volgen. Ik geef  zwangerschapsyoga afgestemd op jou en jouw zwangerschap.
Dit kan zowel in één op één sessies als in een groepje* van maximaal 5 personen waarin je veel persoonlijke aandacht krijgt. *(een groepje bij voldoende aanmeldingen). De lessen worden gegeven in een blok van 3 of 5 lessen.

Interesse? Bekijk de data in de agenda of meld je direct aan via deze link of neem contact met me op door te bellen op nummer
06-114 94 553.

Review - JoyPower

"Dit bericht wil ik graag delen met diegene die net zoals ik, weinig ervaring met yoga hebben of twijfel of het misschien niks voor hen is. Ik ben een druk persoontje, altijd bezig, altijd genoeg te doen. Maar nooit echt ontspannen of een rustig hoofd. Daarbij heeft Paulien met haar warme en rustige uitstraling mij geholpen. Dmv vooraf een gesprek en voor mij afgestemde ademhalings en yoga oefeningen, die ik als plezierig en goed te doen heb ervaren, ondanks kunst- heupen en nekwervels. Tijdens deze professionele persoonlijke oefeningen van Paulien, (ze wist precies wat ik nodig had, hoe dan?), voelde ik de energie weer stromen en volledige ontspanning vond plaats in lijf en leden en daardoor ook in m'n hoofd. Ik sta weer lekker in mn kracht en goed in mn vel. Dit moet ik wel onderhouden, dus weer tijd voor een nieuwe les. Wat een fijne ervaring, dankjewel lieve Paulien."

Astrid B.

" Gedurende drie jaar heb ik met plezier de Dru-yogalessen van Paulien gevolgd.
Met name de nadruk op het meditatieve heeft mij veel gebracht.
De lessen werden vanuit professionaliteit gegeven, met aandacht en oog voor ieder persoonlijk.
Van harte aanbevolen! "

Joy

"Ik heb privé lessen zwangerschapsyoga bij Joy Power gevolgd van week 19 t/m week 34 van mijn zwangerschap. Deze hebben wekelijks vooral gezorgd voor geestelijke en lichamelijke ontspanning, heel fijn aangezien ik een drukke kantoor baan heb. Ik heb een zwangerschap met weinig kwalen en ongemakken en ik denk dat de yoga daaraan heeft bijgedragen. Paulien heeft voor iedere week een nieuwe combinatie van oefeningen en meditaties bedacht, toegespitst op mijn behoeftes op dat moment. Ik zou de zwangerschapsyoga lessen van Joy Power aan iedere zwangere aanraden, die ontspanning en verbinding tussen mind en lichaam zoekt."

Ik behandel ook de volgende zwangerschapsklachten

 • Misselijkheid & maagklachten
 • Hoofdpijn & migraine
 • Rug- en bekkenpijn
 • Extreme vermoeidheid
 • Oedeem
 • Zwangerschapsjeuk
 • Obstipatie
 • Hoge bloeddruk
 • Angst- en paniekaanvallen
 • Stuitligging
 • Overtijdbehandeling na 42 weken
 • Restless legs

Dit is een greep van de klachten die behandeld kunnen worden. Mocht er iets niet tussen staan en ben je benieuwd of ik wat voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op. Samen kijken we de naar de mogelijkheden.

Stoppen met roken-programma

Het staat er niet in het rijtje, maar ook bestaat er het stoppen met roken-programma volgens de JoyPower methode. Voor jou als zwangere en eventueel je partner.

Ook even ontspanning zoeken?

Wil je tijdens de zwangerschap ook lekker relaxen, ontspannen en even tijd voor jezelf? Dan kun je bij mij ook terecht voor zwangerschapsyoga.

Fertiliteit en zwangerschap

EEN LEGE BUIK......OF TOCH NIET?

Ik ben er altijd weer door geraakt als een vrouw en/of een koppel geen kinderen kan krijgen terwijl ze daar intens naar verlangen. De liefde voor het kindje is dan al zo aanwezig, maar het kindje komt niet. Elke maand opnieuw de teleurstelling en nieuwe hoop.

Vaak ben jij of zijn jullie al met trajecten bezig in het ziekenhuis, heb je van alles nagezocht op internet en in boeken, praat- of chatgroep, etc. etc. 

In mijn praktijk kom ik vrouwen en echtparen tegen als jou/jullie.

Dit is de reden dat ik mij een paar jaar geleden heb gespecialiseerd in fertiliteitsreflexologie en bijscholing heb gevolgd in kleurenpunctuur & fertiliteit.

Het kan dus op natuurlijke wijze maar ook als ondersteuning van een reguliere behandeling als KI, IUI, IVF, ICSI.

De behandelingen die ik geef:

Verbeteren vaak het resultaat van o.a. IVF Het verbetert ook de natuurlijke ovulatie en doorbloeding van de baarmoeder
verbetert de spermakwaliteit en beweeglijkheid vermindert stress bij het wachten op een fertiliteitsbehandeling.

Artsen kunnen en ook ik kan er niet altijd achter komen wat precies de oorzaak is dat zwangerschap uitblijft maar we kunnen er door middel van gesprekken en behandelingen wèl achter komen waar mogelijkerwijs een oorzaak zou kunnen liggen. Daarbij bekijk ik óók het voedingspatroon, straling, medicatie, gewoontes, menstruatiecyclus, etc. Maar ook bepaalde overtuigingen, angsten, en familiepatronen kunnen meespelen.

Samen kunnen we de cirkel van onvruchtbaarheid doorbreken en jouw wens werkelijkheid laten worden.

Naast mijn behandelingen geef ik tevens fertiliteitsyoga. In één op één sessies of in een groep van maximaal 5 vrouwen* (bij voldoende aanmeldingen en in een blok van 5 lessen).

Ik geef daarnaast óók extra aandacht aan de ouders ter ondersteuning na de bevalling.

Cirkel doorbroken

yoga nidra

Voor iedereen die graag ontspanning wilt hebben, bied ik yoga voor elke leeftijd en voor elk niveau. Indien nodig, worden de oefeningen aangepast.  Deze yoga geef ik in een blok van 7 lessen. Tevens eindig ik de les óf in een eindontspanning óf met een Yoga Nidra.

Ik ben Dru-Yogadocent en in mijn lessen werk ik veel vanuit de Dru-yoga maar geef ook andere manieren aan om je te ontspannen en je tegelijk te helpen activeren. Beiden zijn namelijk van belang.

Ik eindig de lessen óf in een eindontspanning óf met een Yoga Nidra.

Wat is een Yoga Nidra?

Yoga verwijst naar onszelf en dan in relatie tot de realiteit.

Nidra verwijst naar slaap. Maar niet zomaar slaap. Nidra verwijst naar slaap waar de zintuigen tijdelijk afgesloten zijn van externe prikkels. En het ego + intellect worden even gepauzeerd (ego staat voor gehechtheid aan ideeën/overtuigingen. En het intellect staat voor het vermogen tot analyseren, beredeneren.

Onze 5 zintuigen zijn namelijk meestal naar buiten gericht en worden ook gepauzeerd.

Door tijdelijk de toegang van externe prikkels af te sluiten en het ego en intellect te pauzeren is het mogelijk om de zintuigen rust te gunnen en de diepe innerlijke rust, ontspannen en vrede te ervaren.

Daarvoor is het belangrijk je volkomen veilig te voelen in een voor jou veilige omgeving. En die veiligheid kan ook opgebouwd worden.

Zwangerschapsyoga