Jouw favoriete kleur!!

Theresa (58) wisselde regelmatig van kleur in haar leven.. Ze droeg eerst heel erg veel zwart. Dat had in haar geval te maken met hoe ze in haar leven stond. Ze voelde zich vaak onmachtig en depressief, angstig ook.

Door coaching en eigen opleidingen ging ze liefdevoller naar zichzelf kijken, kreeg meer aandacht voor zichzelf, en ging meer hoop ervaren, keek met een andere blik naar de wereld. Dus ook de kleding die ze droeg kregen een andere kleur. Ze droeg meer geel, blauw en rose.

Zelfs in de tuin zette ze meer gele en oranje bloeiende planten, evenals felrood ; de kleur van kracht. En ook haar huis werd kleurrijker aangekleed.

Veel mensen hebben hun eigen favoriete kleur. Kleur kan namelijk heel erg veel voor iemand doen. Het past bij je stemming, bij je doel, je kijk op jezelf en de wereld.

De Duitse acupuncturist/homeopaat Peter Mandel ontdekte dat kleuren een eigen uitwerking hebben op acupunctuurpunten, reflexzones op het lichaam en meridianen.

De Duitse bioloog Harold Wohlfarth deed er wetenschappelijk onderzoek naar. Er bleek dat specifieke kleuren een uitwerking hadden op mensen inzake bloeddruk, rusteloosheid, hersenactiviteit etc.. Maar ook werden er Amerikaanse gevangenissen lichtrose geverfd wat sterk hielp tegen agressie en onrust.

Zelfs een beruchte brug in Amerika werd blauw geverfd waardoor er aanzienlijk minder zelfmoordpogingen werden gedaan.

Regelmatig wandelen in de natuur, dus in het groen, werkt rustgevend. Groen is dan ook een kalmerende kleur. We zien het niet bewust met onze ogen maar het blijkt wel haar uitwerking te hebben op onze hersenen.

Zie je echter een struik met rode bessen tussen al het groen, wekt dat gelijk onze aandacht. Rood is nl de kleur van alertheid (denk maar aan rood stoplicht brandweer).En nu is het dus echt tijd om de kleurenpunctuur in het zonnetje te zetten! Intens gelukkig was ik onlangs toen ik een mijnheer die al zo lang last had van slapeloosheid en drukte in zijn hoofd dat hij daar erg somber door was, met een lichtpen op de reflexzones en meridianen op huid behandelde met als positief gevolg dat deze heer beter kon slapen en minder piekerde; doe ik absoluut een vreugdedansje!

Kleuren kunnen ons leven kleuren!