Gevangen in angst en depressie?

12 Jaar was ik en depressief.

Niet zomaar een beetje depressief maar ik zag het leven totaal niet meer zitten.

Wist niet waar ik het zoeken moest. Zo heftig. De jaren ervoor als klein kind had ik ook momenten van somberheid maar dit was echt ernstig.

En dat ging zó 45 jaar door. Op en af, op en af.

Na de geboorte van mijn oudste zoon kwam er nog een postnatale depressie met een paniekstoornis bij. Jarenlang heb ik last gehad van paniekaanvallen.

Zelden kon ik blij zijn en dankbaarheid voor alles wat er wèl was, was vaak ver te zoeken.

In 2009 kwam ik na veel omzwervingen van diverse therapeuten en therapieën bij een coach (zie onder) die mij hielp om alles vanuit een ander perspectief te zien, het halfvolle glas ipv het halflege.

Hij hielp mij tevens weerbaarder te zijn, mijn grenzen te voelen en aan te geven.

Ik was altijd grenzeloos geweest vanuit een traumatisch verleden, perfectionistisch naar mezelf toe en kon heel moeilijk loslaten en mezelf overgeven aan het Leven.

Naast de coaching, ben ik óók gaan werken met de therapieën die nu zelf aan mensen geef; waaronder kleurenpunctuur en voetreflexologie om in balans te komen.

Ik ontdekte dat ik deze prima aan mezelf kon geven.

Ik was al zó lang bezig met kleurenpunctuur maar raakte nu pas écht gefascineerd door de invloed van kleuren op mijn geest en lichaam. En ik word er alleen maar blijer van nu ik zie hoeveel verbetering, heling en innerlijke kracht ze geven. Zowel op lichamelijk als geestelijk gebied.

De opleiding tot yogadocent completeerde het geheel. En behalve de lessen geven, praktiseer ik het voor mezelf met plezier.

Depressies heb ik nog zelden, hooguit sombere momenten die ik steeds vaker weet te omarmen en

Ze dan weg kan laten glijden met respect en dankbaarheid voor wat ze me geleerd hebben.

Soms is daar wat langer tijd voor nodig, want iets wat je halve leven lang deel van je systeem heeft uitgemaakt vraagt tijd en aandacht om óm te vormen.

Dat geldt ook voor paniekaanvallen. Deze zijn voor 85% verdwenen maar ze leren mij om er aan te werken, te werken aan de oorzaak ervan.

Ik ben dankbaar voor de leerschool van mij leven en dankbaar dat ik hier anderen mee mag helpen.

En gezien mijn specialisme in mijn praktijk, zwangere vrouwen en hen die nòg een kinderwens hebben een extra aandachtspunt.

Eindconclusie:

Zoals gezegd help ik in mijn praktijk vrouwen, vrouwen die net moeder zijn geworden of willen worden met angsten en depressies d.m.v. diverse technieken maar vaak raadt ik ook om naast mijn behandelingen tevens een huisarts, gespecialiseerde coach bijv. in te schakelen.

Oók vervangen mijn behandelingen géén reguliere geneeskunde maar kan goed samen gaan hiermee.