EMOTIONAL FREEDOM THERAPY

EFT - JoyPowerElburg

Wat is Emotional Freedom Therapy (EFT)?

Emotionele vrijheidstechniek (EFT) is een alternatieve behandeling voor fysieke pijn en emotionele stress. Het wordt ook wel tikken of psychologische acupressuur genoemd.

Mensen die deze techniek gebruiken, geloven dat tikken op het lichaam een ​​balans in je energiesysteem kan creëren en pijn kan behandelen.

Waarom ik in mijn praktijk Emotional Freedom Therapy geef.

Emotionele vrijheids techniek is een werkelijk zeer eenvoudige en zeer krachtige techniek voor zowel kinderen als volwassenen. Uit deze techniek is zoveel winst te behalen dat het steeds vaker wordt gebruikt door therapeuten en daarna uitstekend thuis zelf toe te passen is.

En weet je… Emotionele vrijheids techniek is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.

Het mooie van Emotionele vrijheids techniek als onderdeel van de Energetische Psychologie vind ik dat het een positieve, effectieve en snelle methode is waarbij je remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

happiness
Verstoring van energie-EFT

Verstoring van de energie

Trauma’s zoals schrik, angst kunnen verstoringen in het energiesysteem van het lichaam veroorzaken. Je voelt in je lichaam een groot aantal ongewenste sensaties. Zoals bijvoorbeeld een harde buik, een ’knoop’ in de maag of een druk op de borst.

Tappen-EFT

Tappen

Door eenvoudig te tappen op een aantal specifieke punten op het lichaam, terwijl je focust op de negatieve emotie, begint de energie weer vrij te stromen en de vervelende en ongewenste gevoelens en sensaties worden weer verdreven.

Je bent weer vrij-EFT

Je bent weer vrij

Nu de energie weer vrij door je lichaam stroomt ben je weer tot alles in staat. Je voelt je lichamelijk en geestelijk weer goed en vrij om te doen wat je wilt. Zoniet, dan tap je op de volgende belemmering/blokkade, tot je vrij bent.

Illustrations from Change Your Mind! with EFT by Angela Treat Lyon, EFT C-C

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkel activiteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen.

groep mensen

Aan wie geef ik Emotional Freedom Therapy?

Vaak geef ik emotionele vrijheids techniek aan volwassenen en kinderen. Het mooie is dat het goed toe te passen is voor huis, tuin en keuken gebruik bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslaving, remmingen en fysieke klachten.

Emotionele vrijheids techniek is een techniek waarbij ik als therapeut of de cliënt zelf op acupunctuurpunten klopt, terwijl eerst de klacht of het probleem of de emotie wordt benoemd. Terwijl we blijven kloppen, gaan we over naar de positieve gedachten naar hoe je het zou willen hebben, wat je graag zou willen veranderen.

En daar gebruiken wij dan positieve zinnen en affirmaties voor.

Hoe kan ik je helpen?

Ben je nieuwsgierig naar mijn behandelingen?
Neem contact met mij op en we plannen een vrijblijvende telefonisch gesprek of video call in.