Durf jij rust te ervaren?

Rust zoeken doen we bijna allemaal. 

Vakanties, weekendjes uit, uit eten, yoga, sport, TV, telefoon, boeken lezen,schilderen, wandelen… Noem maar op… 

Maar vóelen wij die rust dan óók écht, of is ons hoofd dan nog op topsnelheid bezig met van alles..??

Hoe zou het zijn als wij de drukte in ons hoofd eens gaan accepteren..? Gewoon toestaan.. En tegen onszelf zeggen: ‘vol hoofd, jij mág er zijn’. 

En ‘ik ben goed zoals ik nú op dit moment ben’.

Je hóeft niet aan jezelf te sleutelen, ga eerst maar eens gewoon JIJ ZIJN… 

De belangrijkste persoon in jouw leven. 

Dan geef ik je hierbij nog wat blije tips om daarna stapjes te nemen je hierin te ondersteunen.. 😄

Succes, Ik geloof in jou..!

1) ga rustig zitten op een bank, met of zonder thee en zonder iets te doen. Geef jezelf een moment vakantie.

2/ PRANAYAMA

De duifademhaling is een pranayama techniek die een kalmerende werking heeft. Wat er uniek aan is, is dat hij gebruik maakt van zachte bewegingen van het lichaam. Deze bewegingen maken het makkelijker om je te kunnen concentreren, zeker als het in je hoofd nogal druk is.

De techniek wordt ook gebruikt ter voorbereiding op andere pranayama technieken en meditatie, omdat hij zo snel onze gedachten tot rust kan brengen en de ademhaling makkelijker maakt door het openen van de borst.

De verschillende fasen van de duifademhaling zijn: 

Begin met je handen gevouwen onder je kin en je ellebogen voor je lichaam en de blik naar voren gericht. Adem in door je neus en hef je ellebogen zijwaarts, waarbij je borstkas zich uitzet.

Adem langzaam en gelijkmatig uit door de mond en breng je handpalmen en onderarmen voor je lichaam naar elkaar toe. Breng tegelijkertijd de kin iets omhoog en richt je blik naar boven zonder het hoofd te ver naar achteren te buigen.

Houd deze houding vast terwijl je inademt door je neus.

Adem uit door je neus, breng je hoofd naar voren en je ellebogen en handen weer terug naar de uitgangspositie.

Doe je hier mee?

3/ MEDITATIE

Breng je gedachten tot rust met deze aardemeditatie. Maak gebruik van de stabiliteit van de aarde om stabiliteit te creëren in jezelf. Ideaal om te doen wanneer je gedachten of emoties met je aan de haal gaan of voor die dagen wanneer een helder hoofd echt goed van pas komt.

4/ RUST

Niet meer dan dat. Gewoon even op de bank zitten, met of zonder thee, en niets doen. Heel eenvoudig en misschien net daarom voor sommigen onder ons, net zo moeilijk.

5/ WANDELEN IN DE NATUUR Ook dit brengt je hoofd tot rust. Een dagelijkse wandeling van 20 minuten, al mag het natuurlijk ook af en toe meer zijn, is een weldaad voor de mind.